Lågaffektivt bemötande är ett synsätt, med metoder som är utvecklade för att hantera problemskapande beteende på ett etiskt försvarbart sätt. Här är en introduktion.
Depression och ångest drabbar människor i alla åldrar och orsakar stort lidande för så väl den drabbade som för närstående. Men när ska man egentligen söka hjälp? Och vilken slags behandling finns att tillgå? Vi har tittat närmare på detta.
Psykologen Tina Emet förklarar här i två korta filmklipp praktiska knep för att bemöta barn när de har ett vredesutbrott eller uppvisar andra starka känslor.
Nio resurser för skolpersonal i coronatider. Alltifrån forskningsbaserat stöd för onlineundervisning till gratis läromedel. Du hittar länkarna här.
Hur kan vi bemöta barn och ungdomar som befinner sig i kris eller varit med om trauma? Här är 5 grundläggande principer.
Att låta en elev gå om en årskurs – i hopp om att hen på så vis ska lyckas hämta ikapp kunskaper hen i dagsläget saknar eller missat stora delar av årets undervisning på grund av frånvaro – är det en hjälpsam insats? Vad säger forskningen?
Så kallad hjärnträning (brain training) är ett omdebatterat ämne i skolans värld. Professor i psykologi Aron Seitz sammanfattar forskningsläget såhär.
Sex enkla tips för att träna metakognition i klassrummet. Här hittar du en guide för att komma igång.
Att starta dagen med 20 minuters motionsträning kan enligt forskning leda till signifikanta förbättringar i skolarbetet för barn med ADHD.
Här sammanfattar vi några av resultaten i rapporten “Skolans tomma stolar".