Samtal & behandling

Har du problem som du vill prata med en psykolog om? Har du frågor kring ditt föräldraskap eller tror du att ditt barn behöver psykologisk hjälp?

På vår mottagning kan du få hjälp av legitimerade psykologer med allt från rådgivning till behandling. Du kan träffa oss antingen på plats i centrala Umeå eller digitalt via videosamtal. Nedan beskrivs i korthet de typer av stöd och tjänster som vi erbjuder. Kontakta oss gärna om du har frågor. Vi är flexibla och måna om att hitta ett upplägg som passar för din situation.

Läs mer nedan eller titta på videon för att höra Karin berätta mer:

Vuxna och föräldrar

Vi är vana att möta människor i påfrestande livssituationer. Vissa söker på grund av nedstämdhet, rädsla, oro eller svårigheter i relationer. Ibland rör det sig om utmaningar som har funnits med länge i livet. Ibland är det något som kommit plötsligt, som vid en kris. 

Samtal med en psykolog kan innebära en möjlighet att reflektera över sin livssituation, förstå mer kring sig själv och sina relationer. 

Att vara förälder innebär exempelvis såväl glädje som många stunder av tvivel, oro och frustration. Som förälder kan man behöva stöd i olika situationer. Till exempel om det blir mycket konflikter hemma eller om barnet mår dåligt. Tillsammans fokuserar vi på de situationer som är svåra i just er familj.

Barn och familj

För barn och familj kan vi erbjuda stöd och behandling inom olika områden, till exempel nedstämdhet, oro och ångest. Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv där vi utgår både ifrån de behov vi ser hos klienten och de önskemål som klienten har för att insatsen ska bli så verksam som möjligt för er.

När barn mår dåligt är föräldrarnas medverkan ofta en avgörande pusselbit för att utveckling och förändring ska ske. Därför kan samtal mellan psykolog och föräldrar också vara ett sätt framåt för att hjälpa ett barn som inte mår bra.

Tonåringar & unga vuxna

Många tonåringar och unga vuxna upplever svårigheter på väg mot vuxenlivet. En del mer än andra. Vi kan erbjuda ett utrymme för att prata och bli hörd av en vuxen som inte är din förälder eller kompis. Samtalen kan förhoppningsvis hjälpa dig att förstå dig själv och dina relationer på ett bättre sätt, och på så sätt må bättre. För tonåringar och unga vuxna behövs inte alltid ett inledande samtal med förälder, om så inte önskas.

Hur går det till?

Om du vill kontakta oss så kan du göra det enkelt via mejl, telefon eller det formulär som du hittar längre ner på den här sidan. Vi svarar snabbt och kan oftast erbjuda tider inom en vecka. 

En samtalskontakt inleds med att du/ni och psykologen tillsammans utforskar fokus för det fortsatta arbetet. Detta kan ta 1–3 tillfällen. När det gäller barn så föredrar många föräldrar att komma själva vid första tillfället, medan andra vill att barnet är med och ger sin bild redan från början.

För klienter under 18 år behövs båda vårdnadshavares godkännande av samtalskontakten.

Vi erbjuder samtal såväl på vår mysiga mottagning i centrala Umeå som på videolänk. En session är vanligtvis 45 minuter. Vid enklare rådgivning kan kortare samtal räcka.

Vi har flera psykologer tillgängliga för samtal, såväl kvinnor som män.

Pris

Hos oss på Rova & Sjögren är det första samtalet alltid gratis. Därefter kostar det 1400 kronor per tillfälle.

Kontakta oss

Har du någor frågor eller vill boka in ett samtal? Använd formuläret nedan eller ring leg. psykolog Karin Marklund på 070-333 55 49.

Ditt meddelande har skickats. Vi hör av oss inom kort!
Något gick fel när formuläret skulle skickas. Vänligen försök igen om en liten stund eller på annat vis tillerik@rovasjogren.se.