Samtal

Har du frågor kring ditt barn eller ditt föräldraskap? Behöver ditt barn psykologisk hjälp? Eller är du kanske själv tonåring eller ung vuxen och tror att du kan behöva prata med en psykolog?

Hos oss kan du få hjälp av legitimerade psykologer med allt från rådgivning till behandling. Du kan träffa oss antingen på vår mottagning i centrala Umeå eller digitalt via videosamtal. Nedan beskrivs i korthet de typer av samtal och behandlingar som vi använder. Kontakta oss gärna om du funderar på något. Vi kan säkert hitta ett upplägg som passar för din specifika situation.

Föräldrar och vuxna

Att vara förälder innebär så väl glädje som många stunder av tvivel, oro och frustration. Som förälder kan man behöva stöd i olika situationer. Till exempel om det blir mycket konflikter hemma eller om barnet mår dåligt. Tillsammans fokuserar vi på de situationer som är svåra i just er familj.

Vi är vana att möta människor i påfrestande livssituationer. Några skäl att söka sig till oss kan också vara rädslor, nedstämdhet, oro eller svårigheter med relationer. Ibland rör det sig om svårigheter som har funnits med länge i livet, och ibland är det något som kommer plötsligt, som vid en kris.

Samtal med en psykolog kan innebära en möjlighet att reflektera över sin livssituation, förstå mer kring sig själv och sina relationer. En samtalskontakt inleds med att du och psykologen tillsammans utforskar fokus för det fortsatta arbetet. Detta kan ta 1–3 tillfällen. En session är vanligtvis 45 minuter.

Vi erbjuder samtal såväl på vår mottagning i centrala Umeå som på videolänk. Kontakta oss för mer information och om du vill boka ett samtal.

Barn och unga

För barn och unga kan vi erbjuda stöd och behandling inom olika områden, till exempel nedstämdhet, oro och ångest. Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv där vi utgår både ifrån de behov vi ser hos klienten och de önskemål som klienten har för att insatsen ska bli så verksam som möjligt för er.

När barn mår dåligt är föräldrarnas medverkan ofta en avgörande pusselbit för att utveckling och förändring ska ske. Därför kan samtal mellan psykolog och föräldrar  också vara ett sätt framåt för att hjälpa ett barn som inte mår bra.Många tonåringar och unga vuxna upplever svårigheter på väg mot vuxenlivet. En del mer än andra. Vi kan erbjuda ett  utrymme för att prata och bli hörd av en vuxen som inte är din förälder eller kompis. Samtalen kan förhoppningsvis hjälpa dig att förstå dig själv och dina relationer på ett bättre sätt, och på så sätt må bättre.När du eller ni kontaktar oss för att få hjälp för ert barn, börjar vi ofta med att boka in ett samtal med dig/er föräldrar, ibland tillsammans med barnet.

Det kan ibland bli upp till tre inledande samtal där vi lär känna varandra och kommer överens om ett fokus för en eventuell fortsatt samtalskontakt. En session är vanligtvis 45 minuter lång. Vid enklare rådgivning kan kortare samtal räcka. Hör dig till oss om du vill veta mer eller boka ett samtal.

  • För klienter under 18 år behövs båda vårdnadshavares godkännande av samtalskontakten.
  • För tonåringar och unga vuxna behövs inget samtal med förälder för att kunna inleda kontakt.

Kontakta oss

Har du någor frågor eller vill boka in ett samtal? Använd formuläret nedan eller ring Erik Rova på 070-23 63 200.

Ditt meddelande har skickats. Vi hör av oss inom kort!
Något gick fel när formuläret skulle skickas. Vänligen försök igen om en liten stund eller på annat vis tillerik@rovasjogren.se.